Blog

Leacuri de la MAMA natură

  

I.Ţelina – o plantă de excepţie, cu rezultate remarcabile nu numai  în gastronomie, dar şi în medicină:

  1. Reglator renumit al hormonilor sexuali feminini şi masculini.
  2. Acţiune de dezintoxicare, uşor purgativă, diuretică: combate pietrele la ficat, rinichi, are acţiune asupra glandelor suprarenale, favorizează sinteza adrenalinei, corticosteroizilor, contribuie la curăţirea arterelor, elimină apa din ţesuturi, scade glicemia, ameliorează activitatea intestinului, acţiune antiinflamatoare, cicatrizantă.
  3. Are acţiune benefică asupra cazurilor de Limfom Hodgkin,  la persoanele cu anemie, echilibrează valorile Fier – Magneziu în organism, diminuiează efectele negative ale himioterapiei.
  4. Scade tensiunea arterială, prin  micşorarea concentraţiei de hormoni ai stresului – o tulpină de ţelină consumată înainte de somn asigură un somn liniştit.
  5. Ameliorează tratarea  psoriazului:  ţelina conţine un mare număr de minerale ( calciu, fosfor, potasiu, magneziu şi vitamine B1, B2, B6, C, A.)
  6. Este indicată în curele de dezintoxicare şi contra obezităţii, scade colesterolul, scade pofta de mâncare.

Vicedirector medical, d.ş.m. Nicolae Frunză.

Sursa: „Medicina naturistă”, publicaţie  în Moldova Suverană din 06 martie 2019

II. Salvia vindecă mai mult de 1000 afecţiuni.

   Încă din Evul Mediu  Salvia are un rol deosebit în medicină şi culinărie, fiind socotită „hrana zeilor”.

   În legendele Sfintei Fecioare Maria, care fugea cu pruncul Iisus în braţe fiind urmărită de legionarii regelui Irod,  a fost adăpostită şi ascunsă sub frunzele de Salvie şi a scăpat de urmăritori. După ce  Sfânta  Fecioară Maria a declarat: De azi înainte vei fi floarea preferată a oamenilor, cu puterea de a vindeca şi salva de la moarte oamenii.

    Ei sunt atribuite aşa proprietăţi ca: hemostatic, diuretic, tonic, antibronşitic, învinge peste 1000 afecţiuni. Se recomandă să fie consumată chiar la începutul primăverii, ca şi urzicile, spanacul, ca echilibrant neurovegetativ.

    Salvia este bogată în substanţe cu acţiune antiseptică, antimicrobiană, antiinflamatorie, infuzia de salvie vine în ajutorul persoanelor cu infecţii respiratorii, intestinale, genito – urinare. Decoctul de salvie calmează tusea, desfundă nasul, reduc febra, calmează durerile urinare, ameliorează eliminarea secreţiilor bronşice.

    Ameliorează tonusul psihic, memoria, fiind foarte utilă la suprasolicitare intelectuală.

    E bine de ştiut, că salvia este contraindicată femeilor, care alăptează, ea reduce, sau chiar opreşte lactaţia. Nu se recomandă persoanelor cu epilepsie.

    Vicedirector medical, d.ş.m. Nicolae Frunză.

Sursa: Jurnal de Chişinău. Nr.13(1570) din 13 aprilie 2018.

martie 26, 2019 Sănătate
About admingalaxia