Ginecologia pediatrică

GINECOLOGIA este o ramură a medicinei care studiază bolile organelor sistemului reproductiv feminin, și anume: diferite condiții (fiziologice și patologice) ale sistemului reproductiv, în diferite perioade de viață ale unei femei. MEDICII GINECOLOGI sunt specializați în evaluarea, diagnosticul, tratamentul și menținerea sănătății reproductive a femeilor.

Vârsta potrivită pentru vizita la un medic ginecolog poate varia de la anii premenstruali (7 – 10 ani) până la vârsta de 21 de ani.

Este important să știi că prima vizită la un medic ginecolog nu implică neapărat și o examinare ginecologică. De cele mai multe ori, are loc o discuție în cadrul căreia medicul răspunde la întrebările ce pot apărea și oferă informații despre perioada de pubertate, dezvoltare, sexualitate.

Controlul de rutină o va ajuta pe tânăra pacientă să prevină problemele de sănătate, să diagnosticheze precoce anumite afecțiuni și să le țină sub control, dar cel mai important lucru este că va învăța să facă alegeri bune pentru sănătatea sa.

Examinarea ginecologică se poate face de la caz la caz. Medicul poate recomanda recoltarea analizelor de sânge, precum și o ecografie abdominală inferioară (dacă este necesar). Ecografiile transvaginale nu sunt recomandate pentru tinerele fete și adolescente.

În cadrul CSF „GALAXIA”, la recomandarea/ indicația medicului obstetrician-ginecolog, tinerele paciente pot beneficia de următoarele servicii:

  • Examinare profilactică.
  • Examene de laborator, precum: examen microscopic pe frotiu cervico-vaginal (FCV test).
  • Diagnosticul clinic și funcțional.
  • Supravegherea și tratamentul bolilor inflamatorii ale organelor pelviene, bolilor cu transmitere sexuală, bolilor organelor genitale feminine.