Imagistica prin Rezonanță Magnetică (IRM/ RMN)

IRM/ RMN este o metodă imagistică de diagnostic neiradiantă și neinvazivă, care utilizează un câmp magnetic și unde de radiofrecvență, dar nu radiațiile ionizante, comparativ cu CT (tomografia computerizată) și Radiografia. Astfel, această investigație permite vizualizarea anatomiei și proceselor fiziologice, convertite într-o imagine 3D, în toate organele corpului uman.

Investigațiile imagistice IRM/ RMN sunt RECOMANDATE ca metode complementare de diagnosticare, preoperatoriu și/ sau postoperatoriu, pentru acuratețea pe care o garantează în detectarea anomaliilor structurale, de compoziție și de funcționare a organului.

Sistemul de rezonanță magnetică Airis Mate (până la 1 Tesla), marca HITACHI, din cadrul CSF “GALAXIA”, permite efectuarea următoarelor tipuri de investigații:

  • IRM/ RMN cranio – cerebral (inclusiv protocoale EPI și ANGIO)
  • IRM/ RMN glanda hipofiză (pituitară)
  • IRM/ RMN sinusuri paranazale
  • IRM/ RMN spinal (coloană vertebrală)
  • IRM/ RMN articular (segmente osoase și articulații mari).

Investigațiile imagistice prin rezonanță magnetică sunt CONTRAINDICATE dacă pacientul are dispozitive medicale metalice implantate (stimulator cardiac, defibrilator cardiac implantabil, proteză articulară metalică, implanturi cohleare, valve cardiace artificiale, schije sau orice fragment metalic).

Informație de contact

Cabinetul Rezonanță Magnetică

Dr. CANARIOV Mihail – medic imagist, categoria superioară

▪️ luni-vineri, 8.00 – 14.00

Tel.: 0 (22) 85 85 16 / 079 116 111