I. FIZIOTERAPIA este știința, ce studiază mecanismele de acțiune a factorilor fizici (masaj, exercițiu fizic regulat, apă, lumină, unde magnetice, unde mecanice, curenți electrici, crio-termoterapie etc.) asupra organismului uman și utilizarea lor cu scop de tratare, recuperare și profilaxie.
Prin fizioterapia clinică se obține:
- recuperarea, îmbunătățirea și menținerea mobilității pierdute în urma unor afecțiuni de diferite etiologii și reintegrarea în activitatea zilnică normală
- reducerea până la dispariție a durerilor patologice musculare și articulare
- îmbunătățirea forței și tonicității musculare.
În cadrul CSF „GALAXIA”, în Cabinetul Fizioterapie, pacienții beneficiază de următoarele servicii:
- Masaj curativ
- Fonoforeză medicamentoasă (tratament cu ultrasunet)
- Galvanizare generală și/sau electroforeză medicamentoasă
- Tratament cu raze UV (UVA, UVB)
- Magnetoterapie (terapie cu magneți) de frecvență joasă
- Magnetoterapie de frecvență înaltă (inductotermie)
- Terapie cu laser
- Terapie cu frecvență sonoră de unde sinusoidale modulate (aparat Amplipuls)
- Diadinamoterapie (terapie de frecvență joasă cu utilizarea curenților diadinamici)
- Terapia Darsonval
- Stimulare electrică a mușchilor atrofiați (aparat Amplipuls)
- Terapie cu inhalații medicamentoase
- Aplicații cu parafină și ozocherită.
II. ACUPUNCTURA reprezintă o metodă alternativă și complementară de tratament, componentă a medicinei tradiționale chineze, care vizează reechilibrarea energetică a organismului.
În cadrul CSF „GALAXIA”, în Cabinetul Acupunctură, pacienții beneficiază de următoarele servicii:
- Tratamentul tulburărilor emoționale, precum: nevroze; stări de anxietate; dereglări de somn, memorie; atacuri de panică; stări depresive.
- Tratamentul afecțiunilor neurologice, precum: cefalee (dureri de cap); migrene; distonii vegeto-vasculare; hipotonii musculare; paralizie parțială sau totală; spasm facial, nevralgie de trigemen, paralizie a nervului facial; dureri de spate, musculare, articulare (radiculopatie, lombalgie, sciatică); torticolis (gât înțepenit); sindrom convulsiv; ticuri.
- Tratamentul patologiilor cronice ale organelor interne, precum: astm bronșic, alergii; stări imunodeficitare (cauzate de tratament cu antibiotice îndelungat); gastrite cronice, colecistite cronice, dischinezie a căilor biliare; boală hipertonică gr. I-II; și profilaxia acutizărilor ulcerului gastric și duodenal.
- Tratamentul afecțiunilor ORL, precum: rinite non-alergice și alergice; sinuzite; tinitus (țiuitul urechilor).
- Tratamentul bolilor musculo-osteo-scheletale.
III.
TERAPIA CU OZON (ozonoterapia) reprezintă o formă de tratament utilizată de mai bine de un secol, în vederea creșterii gradului de oxigenare a țesuturilor. Principalele efecte ale terapiei cu ozon sunt cele de ameliorare a metabolismului, detoxifiere, stimulare a funcției imunitare și a mecanismelor reparatorii din organism.
Până la ora actuală, afecțiunile vasculare și degenerative (ateroscleroză, diabet zaharat, afecțiuni reumatice, lombosciatică, hipertensiune, AVC ischemic, ulcere trofice, inflamații, boala Chron, infecții bacteriene și virale, candidoze, zona Zoster, colite, astm bronșic, maladia Alzheimer, maladia Parkinson etc.) sunt cel mai eficient tratate cu ajutorul acestei forme de tratament.
La fel, ozonoterapia este utilizată în profilaxia progresării fibrozei pulmonare post virale (inclusiv în perioada de reabilitare post COVID-19), cât și ca o metodă terapeutică preventivă la persoanele vârstnice bolnave de diabet zaharat și care au boli asociate (ateroscleroză, cardiopatie ischemică, encefalopatii discirculatorii, arteriopatii obliterante ale membrelor inferioare).
În cadrul CSF „GALAXIA”, la recomandarea/ indicația medicului internist, pacienții pot beneficia de următoarele tehnici de injectare sau infiltrare a ozonului medical:
- Administrare a ozonului subcutanat, intradermic, intramuscular
- Ozonoterapie sistemică (injectare intravenoasă de ser fiziologic NaCl și ozon)
- Autohemoterapie minoră
- Administrare a ozonului intraarticular și periarticular
- Administrare orală a apei ozonate (pentru infecția Helicobacter pylori, gastrite, ulcere gastroduodenale)
- Aplicații (interne și externe) cu uleiuri ozonate
- Insuflare rectală a ozonului
- Sac cu ozon pentru piciorul diabetic.