Expunerea la mucegai, o problemă, ce nu trebuie neglijată
Mucegaiurile sunt organisme mici, care se găsesc peste tot. Mulţi medicii practicieni nu atrag atenţia cuvenită acestui factor,dar ar trebui, acţiunea mucegaiului fiind cea mai răspânditâ în lume asupra organismului uman.
Sporii pot intra în organism prin consumul de alimente contaminate, prin respiraţie, contact direct, mai frecvent apar simptome de alergie, reacţia sistemului imunitar uman la particule străine. Se manifestă prin erupţii cutanate, transpiraţii nocturne, tulburări respiratorii, diverse inflamaţii, probleme cardio – vasculare, cognitive, neurologice, dar şi semne de suprimare a sistemului imunitar. Aceste semne se pot manifesta prin:
- Crampe musculare, dureri persistente pe parcursul nervilor periferici.
- Probleme de memorie, cefalee, astenie.
- Hipersensibilitate la lumină, conjuctivită, vedere înţetoşită.
- Sete excesivă şi creşterea frecvenţei micţiunilor.
- Tuse sau scurtarea respiraţiei.
- Mîncărimi la ochi, nas, ghît, strănut.
- Furnicături şi amorţeli.
- Tremor muscular, vertijuri,
- Piele uscată, solzoasă.
Metode naturale de recuperare a consecinţelor expunerii la mucegai:
- Reducerea umezelii din aer sub nivelul de 60%, optimal – între 35 – 50%, condiţionarea aerului din încăperile, unde ne aflăm.
- Utilizarea bicarbonatului de sodiu, care absoarbe umezeala şi previne apariţia mucegaiului.
- Amestec de peroxid de hidrogen: se amestecă o lingură de peroxid de hidrogen cu o cană de apă, amestecul se toarnă în un flacon cu pulverizator, sau se utilizează o cârpă îmbibată cu soluţia vizată, cu care se curăţă toate suprafeţele, unde ar putea apărea mucegaiul.
- Alimente ce contracarează simptomele consecinţele expunerii la mucegai: Iaurtul conţine culturi bacteriene vii, portocalele, roşiile, alte produse ce conţin multă Vitamină C.
Vicedirector medical, d.ş.m. Nicolae Frunză.
Sursa: blogs. naturalnews.com.