Litotriţie

Tratamentul litiazei urinare fară intervenţie chirurgicală
In ultimele trei decenii, tactica de tratament a litiazei urinare (calculi în căile urinare) a suferit schimbări remarcabile, o dată cu implementarea în practică a litotriţiei extracorporeale cu unde de şoc (extracorporeal shock wave lithotripsy – ESWL).

Datorită neinvazivităţii sale sporite, eficacităţii şi complicaţiilor reduse, litotriţia extracorporeală a devenit, la etapa actuală, metodă de primă opţiune în tratamentul pacienţilor, cu calculi renali şi ureterali, reducănd considerabil numărul intervenţiilor chirurgicale deschise.

în CSF „Galaxia”, pentru efectuarea litotriţiei extracorporale este utilizat aparatul „Piezolith 3000”, produs de firma germană Richard Wolf: litotriptor de ultimă generaţie, care permite dezintegrarea eficientă a calculilor căilor urinare.

Litotriţia face posibilă fragmentarea pietrelor din rinichi şi uretere fără intervenţie chirurgicală deschisă, care este traumatică şi adesea duce la invaliditatea pacientului.

Tratamentul litiazei urinare cu sistemul Piezolith 3000 nu necesită anestezie şi este uşor suportat de către pacienţi. Pot fi trataţi atât copiii, cât şi persoanele de vârstă înaintatâ. Nu sunt contraindicaţii pentru pacienţii, ce suferă de obezitate. Procedura durează 30 min., după care veţi uita de problemele urolitiazei.