Nodulii hemoroidali. Cauze şi consecinţe. Chirurgia prin radiofrecvenţă.

 Circa 65% - 70%  din populaţia globului pămîntesc suferă de noduli hemoroidali (externi, interni, combinaţi),  supranumiţi de unii autori ciucuri anali. Cauzele ce duc la apariţia şi evoluţia nodulilor hemoroidali sunt diverse, dar cele mai frecvente sunt scaunele constipative cronice, sedentarismul la serviciu, consumul abuziv de alimente condimentate, alcool precum şi sarcina, travaliul (naşterea) la femei.

 Ultimele date de statistică medicală denotă, că 70%-80% din persoanele purtătoare de ciucuru anali se operează în perioada de acutizare şi complicaţii a hemoroizilor, adică la apariţia simptoamelor de durere anală, hemoragie anală, tromboză anală, prolabare şi strangulare a nodulilor hemoroidali. Hemoroizii ca şi multe alte patologii chirurgicale au perioada oportună pentru intervenţie şi anume “la rece”, în afara acutizării sau complicaţiilor, soldate cu riscuri pentru sănătatea şi chiar viata pacientului.

 Intervenţia chirurgicală efectuată “la rece”,prin radiofrecvenţâ pentru hemoroizi cronici, presupune o agresiune chirugicală minimă la nivel de ţesuturi adiacente, o plagă postoperatorie de dimensiuni mici şi respectiv cu o regenerare rapidă, fără cicatrice şi fără afectarea comfortului şi calităţii vieţii pacientului.

 Ce este chirurgia prin radiofrecvenţă? O metodă radicală chirurgicală de transecţie şi excizie a ţesuturilor cu unde radio de înaltă frecvenţă, ce la impactul cu celula crează un efect de implozie intracelulară cu evaporarea conţinutului lichid şi distrucţia membranei. Efectul de liofilizare celulară se produce strict pe linia de incizie, fără o arie de leziune termică la distanţă ca în cazul electrocoagulării sau lazerului. Deci este o metodă foarte menajantă pentru tegumente, provocînd schimbări minime în ţesuturi şi pentru pacienţi, căci nu impune un regim special de muncă şi activitate. Intervenţia se efectuază în condiţii de ambulator, sub protecţia anesteziei locale, perioada de recuperare postoperatorie dureaza 10-12 zile.

 Chirurgia prin radiofrecvenţă se aplicâ în afecţiunile proctologice, chirurgicale, dermatologice, ginecologice, urologice.

Vă aşteptăm cu drag în Centrul Sănătaţii Familiei “GALAXIA”, blocul 2, cabinetul de chirurgie şi proctologie minim invazivă pentru investigaţii şi intervenţii la nivel de tehnologii recunoscute pe plan mondial.

Medic chirurg-proctolog OLGA CONSTANTINICĂ,

Telefon de contact  022-782-626, 069339282 

 

                                                                         

Informaţii utile

Sunteţi mulţumit de calitatea serviciilor noastre

  • Da,super
  • Satisfăcător
  • Insuficient