mun. Chisinău,
str.Alexandru cel Bun 54

Informaţie:
858400; 858500, 858-411,
858-412, 858-511, 858-512


E-mail: info@galaxia.md
info@galaxia.mednet.md

FILIALA REZINA

 22-02-18  Kinetoterapia


Termenul “Kinetoterapie” a fost introdus de către Dally, desemnează stiinţa ce studiază miscările organismelor vii si a structurilor ce participă la aceste miscări. Kinetoterapia este activitatea complexă prin care se urmăreste restabilirea cât mai deplină a capacităţilor functionale reduse sau pierdute de către o persoană, în urma unor boli congenitale sau dobîndite ori a unor traumatisme, precum şi dezvoltarea nervoasă compensatorie şi de adaptare, respectiv "o viaţă activă cu independenţă economică şi/sau socială".


20-02-18  Ozonoterapia


Ozonoterapia- reprezintă o tehnologie efectivă medicală contemporană cu aplicarea ozonului (O3) medical în scopuri curativ profilactice. Ozonoterapia, ca metodă curativă este cunoscută mai mult de 100 de ani. Răspândirea pe larg a metodei, în scopuri curativ profilactice este datorată cercetărilor fundamentale ale savanţilor din toată lumea, pe parcursul ultimilor 25 ani. Tratamentul cu ozon cu succes se foloseşte în Rusia, Italia, Germania, Spania.


19-02-18  Diagnosticul de cancer depistat în stadiu incipient – o şansă enormă de supravieţuire şi de continuare a unei vieţi de calitate


Diagnosticul de cancer depistat în stadiu incipient – o şansă enormă de supravieţuire şi de continuare a unei vieţi de calitate. La nivel global anual se înregistrează peste 14 milioane de cazuri noi de cancer, fiind principala cauză de deces(în RM – locul II după sistemul cardiovascular), 8,8 milioane de bolnavi decedează, această patologie nu recunoaşte hotare, bogăţii, posturi înalte, vîrste, etc. În RM numărul de cazuri de cancer primar depistate în ultimii ani este în creştere, măsurile întreprinse de autorităţi nu ating scopul propus. În fiecare an, la 4 februarie este marcată Ziua mondială de prevenire a cancerului, scopul final fiind - creşterea gradului de conştientizare şi educaţie a populaţiei în privinţa bolii,ce nu cruţă pe nimeni. Cel mai mare număr de decese are ca cauză cancerul pulmonar - circa 1,7 mln. anual, ficat – circa 800 mii cazuri, colon, rect – peste 770 mii, etc. La bărbaţi frecvenţa cea mai înaltă a deceselor o menţine cancerul pulmonar, apoi de ficat şi cel gastric, la femei – mamar, colorectal şi de col uterin. Avem înregistrate peste 52 mii persoane diagnosticate cu cancer confirmat, anual se depistează peste 9 mii cazuri noi. În anul 2016 au decedat 6225 bolnavi, dintre care 66% de vîrstă pensionară, 34% de vîrsta aptă de muncă, 32 de copii.


14-02-18  Obezitatea şi hormonii


Hormonii dirijeaza modalitatea prin care corpul proceseaza alimentele. Daca acestia sunt bine fixati, kilogramele in plus pot fi usor pierdute, fara un aport suplimentar. Tulburarile hormonale pot declansa obezitate, insa cazurile acestea nu depasesc 15%. Mitul cel mai frecvent fiind “glanda tiroida,,. In hipotiroidism (cantitate scazuta de hormoni) metabolismul este lent sau hipertiroidismul (excesul de hormoni) prin cresterea poftei de mincare pot duce la ingrasare (+5-6 kg.), dar rar la obezitate. In obezitate se intilnesc o multitudine de tulburari hormonale.


13-02-18  Şase cauze alimentare ale retenţiei de apă în organism


Şase cauze alimentare ale retenţiei de apă în organism Retenţia de apă, cunoscută sub denumirea de „edem” este acumularea de lichide în ţesuturi şi cavităţi, precum şi în sistemul circulator. Acest lucru poate provoca umflarea picioarelor, a mîinilor, gleznelor, gambelor. Cel mai frecvent cauza edemelor este patologia rinichilo, sau a sistemului cardio – vascular, sau alimentaţia incorectă.


Informaţii utile


Sunteţi mulţumit de calitatea serviciilor noastre

  • Da,super
  • Satisfăcător
  • Insuficient