Blog

Igor Mahovici, chirurg plastician: „Pentru a recâștiga încrederea în sine, corectând anumite defecte externe, nu este necesar să apelaţi la clinici de peste hotare”

„Aveți mâini de aur” – un chirurg bun aude adesea un astfel de compliment. Putem adăuga cu siguranță, că mâinile de aur ale chirurgului dăruiesc sănătate oamenilor. Mai mult, Igor Mahovici – chirurg cu 32 de ani de experiență în chirurgia generală și 18 ani de experiență în chirurgia plastică – readuce încrederea oamenilor în ei înșiși, eliminând defectele fizice înnăscute sau dobândite.

Într-un interviu exclusiv cu Комсомольская Правда, chirurgul plastician, Doctor în științe medicale, Profesor asociat al Departamentului de Chirurgie nr. 1 al Universității de Stat de Medicină și Farmacie. “N. Testemițanu”, șeful Departamentului de Chirurgie nr. 2, Centrul Medical “Galaxia”, a vorbit despre adevărurile simple ale chirurgiei plastice, cum se lucrează cu pacientul, cum începe orice operație și despre dotările tehnice ale Centrului Medical “Galaxia”.

Domnul Mahovici, ce probleme poate rezolva chirurgia plastică astăzi?

– Până în prezent, posibilitățile chirurgiei plastice, în special în Centrul Medical “Galaxia”, sunt destul de largi. În fiecare an de 2-3 ori vizitez forumuri internaționale, simpozioane, unde facem schimb de experiență cu colegii noștri străini: urmărim difuzarea online din sălile de operații, tehnici noi. Cu alte cuvinte, încerc să învăț din experiența valoroasă a colegilor mei străini pentru a o pune în aplicare aici în Moldova.

Pacienții vin la noi pentru un rezultat de calitate, iar sarcina noastră principală este să îl oferim. Prin urmare, suntem în permanență la curent cu toate inovațiile mondiale în domeniul chirurgiei plastice. Fără exagerare, pot spune că echipamentul tehnic actual al centrului, experiența și profesionalismul specialiștilor permit chiar și cea mai complexă chirurgie plastică.

De exemplu, efectuăm cu succes chirurgia plastică a pleoapelor și a feței: blefaroplastia pleoapelor superioare și inferioare, lifting-ul facial de mai multe tipuri – superficial şi profund. Reglarea conturului feței, corectarea urechilor, corecția sânilor, corectarea siluetei- aceasta este liposucția diferitelor zone, abdomenoplastia (restabilirea proporțiilor estetice ale abdomenului). La fel ca și chirurgia cosmetică a organelor genitale și îndepărtarea chirurgicală a tatuajelor și a cicatricilor.

De experiență, spuneţi-mi, cine se adresează cel mai des la Dvs? Femeile?

Desigur, majoritatea pacienților mei sunt femei. Dar și bărbații apelează la serviciile noastre. Aceștia sunt interesați de proceduri precum corectarea urechilor sau a nasului. Apropo, rinoplastia este foarte populară printre foștii boxeri. În ceea ce privește femeile, în funcție de vârstă, problemele cu care se adresează sunt diferite. Tinerii vin pentru a îmbunătăți ceva în înfăţişare, defecte minore, de exemplu, urechi sau nas, fetele doresc să-și mărească buzele sau sânii.

La pacienții mai în vârstă, problemele sunt în mod natural asociate cu schimbările legate de vârstă. Cel mai adesea, ei sunt interesați de liftingul facial, al pleoapelor, al gâtului, a corecției formei abdominale, liposucția, excizia cicatricilor. Vreau să accentuez că operațiile menţionate sunt foarte simple și deja am acumulat suficientă experiență în Centru.

Cum lucraţi cu pacientul?

– În primul rând, bazându-mă pe propria mea experiență, determin dacă o persoană are nevoie de o intervenție chirurgicală. La urma urmei, se întâmplă ca o persoană să nu aibă o problemă fizică, ci doar una psihologică. Prin urmare, întotdeauna încerc să înțeleg corect totul, care este motivul, de ce este plastia necesară? Atunci când o femeie dorește să-și mărească buzele sau să facă abdominoplastia pentru a-și păstra soțul, este puțin probabil ca plastia să-i salveze familia.

Există cazuri în care pacientul are așteptări prea mari. Uneori întrece chiar și rezultatul excelent. În astfel de cazuri, este foarte important să explicăm persoanei ce putem face și ce rezultat să obținem, să explicăm toate trăsăturile și etapele operației. Cel mai adesea, îmi arăt imaginile pacienților cu rezultatele mele în zona de interes.

Un alt aspect important, uneori, pacientul nu este pregătit psihologic pentru operație, se așteaptă la rezultate imediate. Dar plastia este o procedură chirurgicală care necesită o perioadă de adaptare postoperatorie. Întotdeauna avertizez pacienții despre aceasta. Cu toate acestea, pot spune că oportunitățile pe care le oferim la Centrul Medical “Galaxia” garantează calitatea și siguranța pentru sănătatea pacientului.

Să presupunem că o femeie a realizat nevoia de intervenție chirurgicală. Doctorul însuși înțelege acest lucru: spuneţi-mi, cum începe orice operație?

– Desigur începe cu investigaţii. În Centrul Medical “Galaxia” începem orice operație cu un studiu al tuturor funcțiilor organelor interne, verificăm hepatitele și alte boli. Solicităm pacientului în detaliu de ce a fost bolnav în copilărie, dacă este necesară consultarea medicilor specializați – un neurolog, un cardiolog, îl îndreptăm. Există reguli stricte și nu avem dreptul să le încălcăm. În plus, efectuăm toate analizele sub formă de diagnostice expres în câteva ore. Acest lucru înseamnă că pacientul poate veni dimineața, să zicem, la opt dimineața, să treacă toate testele și în câteva ore se va ști dacă poate face operația sau nu.

– Rezultatul unui sau altui tip de plastie depind de …?

– Nu numai în domeniul chirurgiei plastice, dar și în medicină, rezultatele sunt direct proporționale cu experiența chirurgului, capacitatea sa de a utiliza dispozitive moderne și facilități pentru operații, precum și echipamentul clinicii cu echipament medical de înaltă calitate, utilizarea medicamentelor moderne, condiții bune de lucru și capacitatea de a crea un confort maxim pentru pacienți.

După cum am menționat deja, monitorizăm în mod constant evenimentele mondiale din domeniul chirurgiei și chirurgiei plastice în special. Prin urmare, pot spune că astăzi, pentru a-și recâștiga încrederea în sine, pentru a corecta anumite defecte externe, nu este necesar să contactați clinici străine. În Centrul Medical “Galaxia”, avem experiență și cele mai avansate echipamente.

De exemplu, succesul oricărei operații depinde de aparatul anestezic. Este foarte important ca pacientul să intre cu ușurință într-o stare de anestezie și să iasă din ea cu ușurință, fără complicații. Prin urmare, cel mai modern aparat anestezic a fost instalat în departamentul de chirurgie de care sunt responsabil.

Domnul Mahovici, vom schimba conversația într-o direcție ușor diferită. Știu că în Galaxia în tratamentul venelor varicoase folosiți o metodă cum ar fi sclerozarea. Spuneţi-ne mai multe despre asta.

– Absolut. În general, există mai multe opțiuni de tratament pentru vene varicoase. În primul rând, este o metodă chirurgicală, mai tradițională pentru populația noastră. Venele sunt îndepărtate prin streaming – tragând venele de sub piele cu o sondă specială. Scleroterapia este o metodă de ambulatoriu folosită în centrul nostru. Acesta permite să „blocăm” vena bolnavă, după care sângele trece în mod normal prin venele sănătoase. Procedura durează aproximativ 20 de minute. Acest proces amintește de „lipirea” venelor și de „dizolvarea” lor ulterioară. Aceasta este o metodă de tratament relativ nouă, dar care se  dovedeşte a fi una cu impact pozitiv.

– Domnul Mahovici, și în cele din urmă, ce puteți spune despre rezultatele muncii Dvs.?

– Chirurgia este o chestiune a întregii mele vieți, iar rezultatele mele sunt fețele fericite ale pacienților mei, cărora operația chirurgicală le-a permis să creadă în ei înșiși și să își schimbe viața spre bine.

Igor Mahovici

– Educație medicală: Universitatea de Stat din Chișinău. N. Testemițanu – 1977-1983, diplomă cu onoruri.

-Absolvent al Facultății de Chirurgie Generală – 1985-1988.

-Titlul academic: Doctor în medicină – 1993

-Funcția: Profesor asociat – 1996

Activitate practică:

– Rezident clinic al Departamentului de Chirurgie Operativă și Anatomie Topografică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie “N. Testemițanu” – 1983-1985;

– Asistent Departamentului de Chirurgie Generală USMF “N. Testemițanu” – 1988-1991;

– Asistent Departamentul de Chirurgie N 1 “N.Anestiadi” -1991-1996;

– Cesionarea unui grad de calificare – medic de cea mai inalta categorie – 1993;

– Chirurg consultant al aviației sanitare a Republicii Moldova – 1995-1997;

– Profesor asociat, Departamentul de Chirurgie N 1 “N.Anestiadi” – din 1996 până în prezent;

– Chirurg plastician al Centrului Medical Galaxia – din 2004;

– Șeful Departamentului Chirurgia nr. 2 al Centrului Medical Galaxia – din 2007 până în prezent.

Este autorul a 76 de publicații științifice, inclusiv 1 monografie, 5 propuneri raționale și 1 invenție.

noiembrie 29, 2018 Sănătate, Uncategorized @ro
About admingalaxia